28.2.09

Vadelmasuklaakohokas

Onneksi olin tallentanut myös tämän vadelmasuklaakohokkaan ohjeen kansiooni, sillä en olisi sitä muuten muistanutkaan. Pastaa tehdessä jää aina valkuaisia yli, joten "tarkkamarkkana" ne saa hyvin käytettyä tähän jälkiruokaan ja kun lasagnen jäljiltä oli vielä uunikin kuumana...

Vadelmasuklaakohokas

1 keltuainen
2 rkl tomusokeria
100 g tummaa suklaata
1 rkl voita (tai suklaan ja voin voi korvata 50 g voilla ja 3 rkl suklaajauheella)
3 valkuaista
2 dl vadelmia

1. Vaahdota keltuainen ja tomusokeri.

2. Sulata suklaa ja lisää siihen
sulatettu voi ja keltuaisvaahto.

3. Vatkaa valkuaiset kovaksi
vaahdoksi ja lisää joukkoon
varovasti sekoittaen.

4. Pane tuoreet vadelmat joko
yhteen isoon tai 4 pieneen
voideltuun uunivuokaan
ja kaada suklaaseos päälle. Paista
200 asteessa n. 10 minuuttia.
Älä täytä vuokia piripintaan,
jotta taikina ei kohoa
yli.