
Mississipin mutakakku
100 g voita
2 dl sokeria
3 munaa
2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
5 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 dl pekaanipähkinärouhetta
100 g (n. 10 kpl) vaahtokarkkeja
Kuorrutus:
25 g voita
3 rkl kaakaojauhetta
3 rkl kuumaa maitoa
1 tl vaniljasokeria
3 dl tomusokeria
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen, hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 25 x 35 cm). Paista 175 asteessa 20 min. tai kunnes kakku on lähes kypsä ja pinta kantava.
Tee pohjan paistamisen aikana kuorrute. Vatkaa voi, kaakaojauhe ja vaniljasokeri tasaiseksi. Lisää vuorotellen maitoa ja tomusokeria, niin että seoksesta tulee notkea.
Ota kakku uunista ja asettele pinnalle puolitetut vaahtokarkit. Paista vielä 2 minuuttia, kunnes vaahtokarkit "sulavat".
Ota kakku uunista, tasoita sulat karkit veitsellä kakun pintaan. Levitä kuuman kakun pinnalle suklaakuorrute. Anna jäähtyä...??? ja nauti!!!