7.2.09

Mississipin mutakakku

Aina kun näen vaahtokarkkeja, tulee mieleeni tämä Mississipin mutakakku. Kakku "vie kielen mennessään", mutta on niin makea, ettei sitä kovin usein viitsi tehdä. Ohje oli kauan sitten Me-lehdessä. Tarinan mukaan kakun nimi tulee siitä, että sen ulkonäkö ja rakenne muistuttaa Louisianan osavaltion läpi virtaavaa Mississippi-jokea: tummaa mutaa ja pohjalla kivimurskaa. Alkuperäisen ohjeen mukaan kakku tulisi tarjota vielä laihan kahvin kanssa.

Mississipin mutakakku

100 g voita
2 dl sokeria
3 munaa
2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
5 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 dl pekaanipähkinärouhetta

100 g (n. 10 kpl) vaahtokarkkeja

Kuorrutus:
25 g voita
3 rkl kaakaojauhetta
3 rkl kuumaa maitoa
1 tl vaniljasokeria
3 dl tomusokeria

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen, hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 25 x 35 cm). Paista 175 asteessa 20 min. tai kunnes kakku on lähes kypsä ja pinta kantava.

Tee pohjan paistamisen aikana kuorrute. Vatkaa voi, kaakaojauhe ja vaniljasokeri tasaiseksi. Lisää vuorotellen maitoa ja tomusokeria, niin että seoksesta tulee notkea.

Ota kakku uunista ja asettele pinnalle puolitetut vaahtokarkit. Paista vielä 2 minuuttia, kunnes vaahtokarkit "sulavat".

Ota kakku uunista, tasoita sulat karkit veitsellä kakun pintaan. Levitä kuuman kakun pinnalle suklaakuorrute. Anna jäähtyä...??? ja nauti!!!