21.2.09

Appelsiinilohi

Mietin aina kannattaako tavallisia reseptejä tänne kirjata, mutta joskus ne voivat auttaa, kun kuumeisesti pohtii: Mitä tänään syötäisiin?

Tällaista appelsiinilohta sain työpaikalla ja se oli todella herkullista. Ajattelin sen olevan kovin työlästä tai ainakin sisältävän jotain erikoisia vain suurtalouskeittiöiden saatavilla olevia maustesekoituksia tms., mutta onneksi näin ei ollutkaan! Päinvastoin tosi helppo ja nopea ohje ja sopii mm. laktoositonta ruokavaliota noudattaville.

Appelsiinilohi

500 g lohifile
1/2 appelsiinin mehu
sitruunapippuria, suolaa
tuoretta tilliä

Pyyhi lohifile kuivaksi ja laita voideltuun uunivuokaan. Ripottele päälle suolaa (olen itse tällä hetkellä tykästynyt hienoon merisuolaan), runsaasti sitruunapippuria ja hienonnettua tilliä. Purista lopuksi päälle appelsiinimehu. Paista 200 asteessa 30 minuuttia.

Tarjoilin tätä keitettyjen perunoiden kanssa. Kastikkeeksi riittäisi vuoan pohjalle muodostuva liemi, mutta töissä tarjoiltiin kermaviilikastiketta ja myös Keiju ruohosipulilevite sopi hyvin. Salaattiin (jonka valmistin ensimmäisenä, koska lopun appelsiinin puristin kalalle) laitoin appelsiinifileitä, amerikansalaattia ja rucolaa. Maitolisän saisi esim. lisäämällä salaattiin mozzarellaa.