8.2.09

No nyt meni pupu... pataan!

"Emojänis tuli pyrynä metsän rajaa"... ja lopun arvaattekin!

Jänispata

1 dl maitoa
1 jäniksen takajalka
2-3 siivua pekonia
2 shalottisipulia
2 porkkanaa
pala palsternakkaa
pala juuriselleriä tai lehtiselleriä
1 tl hunajaa
suolaa
valko- ja mustapippuria
laakerinlehti
vettä
(Maizena-suurustetta)

Liota jänistä yön yli maitovesiliemessä (1:5). Kaada vesi pois. Poista jäniksestä kalvot ja paloittele juurekset sekä kuutioi pekoni. Ruskista ensin pekonikuutiot paistinpannulla ja siirrä ne pataan. Paista jänikseen kaunis pinta pekonin rasvassa ja laita myös pupu pataan. Kuullota hetki juureksia pannulla, johon voi lorauttaa hieman hunajaa. Siirrä myös juurekset pataan ja huuhtele pannu vedellä. Kaada huuhdelientä pataan niin paljon, että lihat juuri ja juuri peittyvät. Mausta. Anna hautua 2-3 tuntia. Halutessasi voit suurustaa kastikkeen Maizenalla. Tarjoa perunamuusin ja mustaherukkahillon kanssa.