1.2.09

Tonnikalapasta

Veljelläni sain aivan ihanaa tonnikalalasagnea. Hän oli kyllä tehnyt lasagnelevyt itse ja minä menin tässä versiossa siitä, missä aita oli matalin. Pikaversionakin hyvää, mutta eldorado sitruuna- ja pippurimaustettu tonnikala oli liian tulista tai ehkä sitä oli suhteessa liian paljon pastaan nähden.

Tonnikalapasta

n. 100 g Gnocchi pastaa

1 prk tonnikalaa (sitruuna & pippuri)
sipuli
valkosipuli
2 rkl tomaattipyrettä
1/3 rasiaa kirsikkatomaatteja
mustapippuria, tilliä

Valkokastike

1 rkl rasvaa
1 rkl vehnäjauhoja
2 dl maitoa
valkopippuria, suolaa (kalaliemikuutio)

juustoraastetta

Tee ensin valkokastike. (Itse käytin edellispäivästä jäänyttä kastiketta, niin pääsin vieläkin helpommalla.) Sulata voi kattilassa, lisää jauhot, mutta älä ruskista. Kaada joukkoon maito koko ajan sekoittaen. Mausta pippurilla ja suolalla tai kalaliemikuutiolla.

Keitä pastaa muutama minuutti. Kaada enin keitinvesi pois.

Kuullota öljyssä sipulisilppu ja valkosipuli. Lisää tomaattipyre ja hieman valutettu tonnikala, tomaattilohkot sekä mausteet.

Sekoita voidellussa uunivuoassa tonnikalakastike ja pasta. Kaada päälle valkokastike ja lopuksi juustoraaste. Paista 200 asteessa n. 1/2 h.