14.2.09

Uuniperunat

Mietin aina pitäisikö uuniperunat kääriä folioon vai ei, paistaako ne kuumassa vai kohtalaisessa lämmössä, nopeasti vai hitaasti... En tiedä oliko nyt niin kova nälkä, mutta perunoista tuli erittäin hyviä seuraavalla reseptillä:

Uuniperunat

4 keskikokoista Rosamunda-perunaa

Kuumenna uuni 200 asteeseen ja laita hyvin pestyt perunat uuniritilälle. Paista 1 tunti. Ota uuni pois päältä ja anna olla jälkilämmössä 15 minuuttia.

Tee perunoiden kypsyessä täytteet.

Tonnikalatäyte

1 prk (pieni) tonnikalaa
3 rkl ruohosipulituorejuustoa
3 rkl majoneesia
1 tl sitruunamehua
1/4 omenaa
1/2 herkkukurkkua
sitruuna- ja mustapippuria
tilliä

Kuutioi omena ja etikkakurkku pieniksi kuutioiksi. Sekoita kaikki aineet keskenään.

Vuohenjuustotäyte

3 kiekkoa pehmeää vuohenjuustoa
3 aurinkokuivattua tomaattisiivua
basilikaa
mustapippuria

Pehmennä vuohenjuusto. Silppua tomaatit pieniksi kuutioiksi. Sekoita aineet keskenään.