28.2.09

Kylmäsavulohilasagne

Tällaista kylmäsavulohilasagnea olin tehnyt aiemminkin ja onneksi löysin ohjeen kansiostani. Nyt vielä resepti kuvan kera blogiin.

Kylmäsavulohilasagne

1 dl vehnäjauhoja

1 dl durumjauhoja

1 kananmuna

2 keltuaista

1 tl öljyä

ripaus suolaa

tuoretta tilliä

tuoretta basilikaa

Mittaa jauhot keoksi pöydälle. Ota 1 dl jauhoja talteen. Riko munat kulhoon ja sekoita joukkoon 1 dl jauhoja sekä silputut tuoreet yrtit, suola ja öljy.

Kaada munaseos jauhojen keskelle ja vaivaa taikinaksi 10 min.

Kääri kelmuun ja anna rauhoittua jääkaapissa 0,5 h.

Kauli pastakoneella ohuita lasagnelevyjä (5 asteeseen asti). Anna kuivahtaa n. 1 h liinan päällä. (Huom. annos on aika reilu ja n. 1/3 voi jättää pois lasagnesta ja tehdä esim. tagliatellea)

Kastike

1 rkl voita

1 kevätsipuli tai pala purjoa

1 valkosipulin kynsi

1 rkl vehnäjauhoja

2 dl ruokakermaa tai maitoa

0,5 dl vettä

2 kuutiota pinaattia

100 g kylmäsavulohta

0,5 dl juustoraastetta

tilliä

basilikaa

mustapippuria

(suolaa)

Pinnalle

0,5 dl juustoraastetta

Kuullota silputut sipulit voissa. Lisää vehnäjauhot ja sekoittele hetki. Kaada mukaan kerma ja tarvittaessa vettä. Lisää pinaatti ja paloiteltu lohi. Mausta ja sulata joukkoon juustoraaste.

Lado uunivuokaan kerroksittain pastalevyjä ja kastiketta niin, että alimpana ja ylimpänä on kastiketta. Ripottele lopuksi pinnalle juustoraastetta. Paista 200 c n. 30 min.