

Kuha lepäilikin sitten tovin pöydällä, kun selailin kolmesta(!) eri kalaruokakirjasta sopivaa ohjetta uunikuhalle. Eri versioita soveltaen ja pakastimesta "tuoreita" yrttejä etsien päädyin seuraavaan:
Kokonainen kuha uunissa
1 kg suomustettu kuha
25 g voita
suolaa (hienoa merisuolaa), valkopippuria
persiljaa, salviaa, tilliä
1-2 tl sitruunamehua
Kuivaa kala hyvin. Sulata/pehmennä voita mikrossa muutama sekunti. Voitele folio ja kala voisulalla sekä laita loppu pehmeä voi kalan sisään. Ripottele sekä kalan pinnalle että sisälle pippuria ja suolaa sekä yrttejä. Purista kalalle lopuksi sitruunamehua.
Kääri kala folioon. Paista 200 asteessa 1/2 h.
Tarjoilin kalan kanssa parsakaalia, mutta myös tankoparsa olisi sille varmaan hyvä kumppani. Knorrin valmis hollandaisekastike jäi syömättä, sillä kalasta valunut yrttivoi oli mitä mainiointa kastiketta. Varsinkin salvia antoi ruokaan mukavan aromin!