3.9.12
Vihdoinkin tatteja!
Puhutaan hyvästä sienisyksystä, mutta me olemme löytäneet vain(?) kanttarelleja (niitä tosiaan on riittänyt!). Tatit ovat olleet (tai se vähän, mitä niistä on ollut näkyvissä) täysin madon ja etanan syömiä. Mutta vihdoinkin osuimme tattisuoneen! Lisäksi lähes kaikki löytämämme herkkutatit olivat puhtaita. Hauskaa oli, että tänä vuonna tateilla tuntuu olevan erikoispiirteenä suuri jalka!
Suuri osa tateista meni kuivuriin, mutta osasta tein tattiseljankaa.
Tattiseljanka
1 l vettä
1/2 kasvisliemikuutiota
1/2 l tatteja
1 porkkana
1 palsternakka
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 maustekurkku
varsiselleriä
1 rkl tomaattipyrettä
2 tl balsamicoa
1 tl hunajaa
laakerinlehti, mauste- ja mustapippuria
persiljaa
kuullottamiseen voita
Tarjoiluun smetanaa
Pilko kasvikset suikaleiksi. Kuullota osissa pannulla, lisää kattilaan ja huuhtele pannu aina välillä kattilaan. Mausta. Anna kiehua n. 15 minuuttia. Tarjoile smetanan kanssa.