Välillä kaipaa helppoa ja nopeaa piirakkaohjetta. Ohjetta, jossa ei tarvitse vaivata tai vatkata, erikoisia raaka-aineita, erilaisia työvaiheita tai monia kippoja ja kuppeja. Tässä hyvä ohje siihen, lisäksi piirakan päälle voi laittaa lähes mitä vain.
Omenat ovat tänä vuonna antaneet odottaa kypsymistään, eikä sadosta muutenkaan ole tulossa kovin hyvää. Punaherukoita sen sijaan on riittänyt ja kokeilinkin nyt, miten ne taipuvat piirakkaan. Lopputulos oli kirpeä, mutta ei liikaa. Olen tehnyt piirakkaa pieneen vuokaan puolittamalla annoksen, mutta seuraavalla ohjeella tulee reilu uunipellillinen.
Talkooväen omenapiirakka
Pohja
5 dl piimää
1 dl Flora culinessea
2 dl sokeria
8 dl vehnäjauhoja (osan voi korvata graham jauhoilla)
1 1/2 tl soodaa
2 tl kanelisokeria tai vaniljasokeria
Täyte
1 l omenakuutioita, punaherukoita, puolukoita...
1/2 dl fariinisokeria
1 rkl kanelisokeria
Sekoita ensin piimä ja margariini. Sekoita keskenään myös kuivat aineet. Yhdistä seokset ja levitä taikina pellille. Ripottele päälle täytteen aineet. Paista 225 asteessa 25 min.