Töissä meitä hemmoteltiin ihanalla mango-aprikoosi-juustokakulla. Onneksi itselläni oli jääkaapissa kuin tilauksesta kaksi purkkia tuorejuustoa, joissa päiväys oli juuri menossa umpeen. Pakkohan ne oli hyödyntää ;)
Ohjeesta tuli reilusti kaksi kakkua. Toinen kakku meni talkoisiin ja toista sain maistella itse. Eikä haitannut, vaikka teinkin toisen kakun umpinaiseen vuokaan. Se oli vain helpompi kuljettaa.
Mango-juustokakku (10-15 hlölle)
Pohja
1 pkt Wilhelmiina-keksejä
50 g voita
Täyte
6 liivatelehteä tai 3 tl liivatejauhetta
1/2 dl mangotölkin lientä
1 tlk (250g/400g) mangoa soseena
300 g tuorejuustoa (käytin 2 Philadelfia-purkkia)
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1/2 dl sitruunamehua
4 dl kuohukermaa (käytin Valio-kuohukermaa 3,3 dl)
Päälle
3 dl mangososetta (käytin 2 Piltti-purkkia)
4 liivatelehteä tai 2 tl liivatejauhetta (liuotin jauheen 1/2 dl mangotölkin lientä)
Tee pohja murskaamalla keksit ja sekoittamalla joukkoon voi. Levitä seos vuoan pohjalle.
Valuta ja soseuta mangot. Ota liemi talteen. Kiehauta liemi ja liuota siihen liivate. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää juusto. Yhdistä kaikki aineet liivatetta lukuunottamatta. Lisää liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle.
Tee kiille liuottamalla liivatejauhe kuumaan liemeen. Anna jäähtyä ohjeen mukaan ja sekoita ohuena nauhana soseeseen. Levitä kakun päälle. Anna hyytyä kylmässä seuraavaan päivään.