7.9.12

Kesäkurpitsapihvit


Yhteishyvän elokuun ruokaliitteessä oli kesäkurpitsapihvien ohje. Kuulin siitä kehuja, joten päätin testata. Ja olivathan pihvit - yksinkertaisia ja hyviä!

Kesäkurpitsapihvit

raastettua kesäkurpitsaa
raastettua Halloumi-juustoa
kananmuna
(itse lisäsin hieman mustapippuria ja salviaa mausteeksi)
öljyä paistamiseen

Raastoin n. 100 g kesäkurpitsaa ja puolet juustopaketista. Sekoitin mukaan kananmunan ja paistoin kohtalaisella lämmöllä pihvejä molemmin puolin kullanruskeiksi. Ohjeessa pihveille oli tehty minttu-kermaviilikastike, mutta me söimme ne kanttarellikastikkeen ja savulohen kera.
Kesäkurpitsa oli sen verran iso, että siitä tuli jonkin verran mehua. Raasteen olisi voinut ehkä valuttaa ennen muiden aineiden lisäämistä, mutta itse erottelin paistaessa kiinteää massaa lusikalla kuumalle pannulle ja kaadoin lopun liemen pois.