Tänä vuonna härkäpapu tuotti satoa hieman viime vuotta paremmin. Vähän olen ollut epävarma sen käytön suhteen, mutta kokeiluja on tehty. Sen, mitä olen netistä saanut selville, yleisin ohje tuntuu olevan, että pavut riivitään paloista ja papuja keitetään n. 10 minuuttia. Sen jälkeen pavuista poistetaan vielä kalvomainen kuori. Tämä onnistuu parhaiten tekemällä veitsellä pieni viilto pavun toiseen päähän ja puristamalla papu ulos kuorestaan. Eli aika työlästä ruokaa... Tosin kyseessä on kotimainen papu, joka on pienempi kuin italialainen serkkunsa.
Nizzan salaatissa käytin härkäpapuja leikkopavun sijasta. Hyvän makuisia, sen vähän mitä niistä maistoi - papuja olisi saanut olla kyllä enemmän.
Nizzan salaatti
savulohta
keitettyjä perunoita
keitettyjä kananmunia
jäävuorisalaattia
tomaattia
kurkkua
keitettyjä papuja
paprikaa
sipulia
basilikaa
kastike
oliiviöljyä
balsamicoa
mustapippuria
suolaa
Toinen kokeilu oli marinoida pavut. Pilkoin mukaan lopulta myös tomaattia.
Marinoidut pavut
keitettyjä papuja
oliiviöljyä
valkosipulia
rosmariinia
sitruunatimjamia
suolaa
pippuria
ruohosipulia