21.10.11

Nyt on suppilovahverokausi!

Tässä aikaavievä ja monivaiheinen ruoka, mutta kannattaa kokeilla. Lopussa herkullinen kiitos.

Suppilovahverolasagne

1 dl durumvehnäjauhoja
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl hiivaleipäjauhoja
1 kokonainen muna
1 keltuainen
1 tl öljyä
suolaa

1 l suppilovahveroita
sipuli
valkosipulinkynsi
porkkana
öljyä
1 rkl tomaattipyrettä
1/2 tl paprikajauhetta
2 dl paseerattua tomaattia
1-2 dl kasvislientä
selleriä, rosmariinia, mustapippuria

1 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
4 dl maitoa
1 dl mozzarella juustoraastetta
suolaa, valkopippuria

mozzarellaraastetta

Tee ensin pastataikina. Mittaa jauhot pöydälle. Ota sivuun 1/2 dl jauhoja. Riko munat kulhoon, kaada sekaan pieni erä jauhoja ja öljy. Kaada seos jauhojen päälle, mausta suolalla ja sekoita taikinaksi. Vaivaa 10 minuuttia. Laita kelmuun käärittynä, jääkaappiin vetäytymään.
Tee kastikkeet.
Kauli pastataikina koneella 5 asteeseen asti.
Kokoa lasagne laittamalla vuorotellen sienikastiketta, valkokastiketta ja pastalevyjä. Päällimmäiseksi pastalevy, valkokastiketta ja runsaasti mozzarellaraastetta.
Paista 200 asteessa n. 1/2 tuntia.