6.11.11

Suuri, suurempi... kurpitsa

Vai olisiko se pieni, pienempi, pienin? Haen siis jo ensi kesää ajatellen ;) "sopivaa" talvikurpitsaa. "Sopiva" olisi mm. pienehkö, keltainen, makea, pehmeä, pieni- ja nopeakasvuinen. Edellinen ostamani kurpitsa oli n. 1 kg, sisältä todella keltainen ja hyvänmakuinen. Harmi, kun en tiedä sen lajiketta enkä edes viljelymaan alkuperää. Epäilin sen olevan esim. Sunshine, mutta mene ja tiedä. Kurpitsan sisältä ottamani siemenet voivat myös hyvin olla jotain F1 hybridiä eli uusi taimi ei ole alkuperäisen kaltainen. :(
Tämä uusi löytö on kasvanut Suomessa. Neljännes painoi 1 kg, väri sisältä melko oranssi, samoin päältä, pinnalla oli jopa ruskeaa, mutta siitäkään en tiedä lajiketta; nettihaun perusteella veikkaisin esim. Conneticut field? Siemenet olivat kuitenkin aivan erilaisia kuin aiemmassa, tässä ne olivat todella litteitä, sileitä ja vaaleita.
Jos mm. viljelymaata ja esikasvatustiloja olisi enemmän, mikäs siinä olisi kokeillessa eri siemeniä tai lajikkeita eivätkä epäonnistumisetkaan paljoa haittaisi. Mutta nyt vaan haluaisin löytää heti sen oikean! Toisaalta nämä rajoittavat seikat tuovat kyllä myös mukavaa haastetta ja on pakko tehdä karsintaa. Vaikka välillä tunnen olevani vähän outo (samaa sanovat kyllä ihmiset ympärillänikin!) tämän viljelyinnostukseni kanssa, niin se hyöty tästä on, että huomaan pimeän syksyn menevän nopeammin ohi, kun ajatukset ovat jo uudessa keväässä ja kesässä. :)
Ja hauskaahan tämä on myös siksi, kun siementen hinnalla saa kaupan päälle herkutella maukkailla kurpitsoilla. Tästä kurpitsasta tulee lisuke ankanrinnalle. Ohjeen alkuperä oli taas kerran netissä.

Ps. Täytyy laittaa blogiin uusi tunniste; Puutarha ;)