12.11.11

Etanat anisviinassa

Olen kerran aikaisemmin laittanut etanoita, eivätkä ne jääneet mieleen kovinkaan myönteisesti. Mutta periksi ei anneta ja jostain syystä halusin kokeilla niitä uudestaan - onneksi! Tämä Herkkusuun resepti oli kerrassaan herkullinen ja tulee olemaan käytössä varmasti vielä uudestaan. Muokkasin ohjetta sen verran, että pilkoin mukaan fenkolia ja gratinoin etanat pannussa parmesanilla. Käytin alkuperäisen ohjeen mukaan ankanrasvaa, jota oli jäänyt edellisestä kokkauksesta.

Escargots au Pernod

1 tlk etanoita (n. 15 kpl)
1 rkl voita (ankanrasvaa)
pieni sipuli
valkosipulin kynsi
pala fenkolia
2 cl anisviinaa
2 rkl ranskankermaa
mustapippuria, suolaa
parmesanraastetta

Huuhtele ja valuta etanat. Sulata rasva pannussa ja ota sitä lusikalla pieni määrä etanapannujen koloihin. Pilko sipulit sekä fenkoli pieneksi kuutioksi ja kuullota rasvassa. Älä ruskista. Lisää pannulle anisviina ja ranskankerma. Mausta pippurilla ja suolalla. (Huom. etanoissa on jo valmiiksi suolaa ja pippuria.) Kaada etanat pannulle ja pyörittele muutama kerta. Ota lusikalla etanoita sekä kastiketta ja täytä pannun kolot. Itse laitoin pienempiä etanoita kaksikin samaan koloon, niin sain kaiken mahtumaan kahteen pannuun. Ripottele päälle raastettua parmesania. Etanat voi gratinoida tavallisesti uunissa, minä käytin grillivastusta, 225 asteessa n. 4 minuuttia ja kun pinta uhkasi ruskistua liikaa otin uunin pois päältä ja annoin etanoiden olla vielä muutaman minuutin. Herkkua patongin kanssa!