6.11.11

Uunissa paahdetut kurpitsat

Tätä kannatti kokeilla. "Herkkusuun lautasella" -blogin kurpitsaohje sopi todella hyvin ankalle.

Uunipaahdetut kurpitsat

1 kg kurpitsaa
sipuli
valkosipuli
oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria
(fenkolia, jonka unohdin)

Vinaigrette
1 dl oliiviöljyä
1/2 dl balsamicoa
2 rkl vaaleaa siirappia
2 tl kuivattua basilikaa
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
suolaa, mustapippuria

Kuutioi kurpitsa ja lohko sipuli isoiksi paloiksi. Sekoita aineet uunivuoassa. Paista 225 asteessa 30-45 minuuttia.
Tee vinaigrette sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Kaada seos juuri uunista otetuille kurpitsoille.


Ps. Puutarhaperjantai-ohjelmassa oli herkullinen vinkki kurpitsansiementen paahtamiselle. Siemenet puhdistetaan rihmastosta, huuhdellaan hyvin lävikössä kylmällä vedellä. Päälle ripotellaan suolaa ja valutetaan kuivaksi. Kaadetaan siemenet leivinpaperille ja paahdetaan 225 asteessa n. 10 minuuttia. Vaikka siemenet poksahtelevat, ne eivät lennä ympäri uunia, vaan vain paisuvat.