Yllätyin, miten monipuolinen kurpitsa onkaan. Mieto maku sopii sekä suolaisiin että makeisiin ruokiin. Malto oli kauniin keltaista, joten siitä sai myös "silmänruokaa".
Kurpitsakeitto
oliiviöljyä
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
n. 300 g pala kurpitsaa
1 l kana- tai kasvislientä
1 dl kermaa
(Maizena-suurustetta)
laakerinlehti, valkopippuria, (sitruuna)timjamia
Paloittele kurpitsan malto ja sipulit. Kuullota öljyssä hetken aikaa. Lisää liemi ja mausteet. Anna kiehua n. puoli tuntia. Poista laakerinlehti, lisää kerma ja soseuta. Halutessasi voit suurustaa keiton vielä maizenalla.
oliiviöljyä
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
n. 300 g pala kurpitsaa
1 l kana- tai kasvislientä
1 dl kermaa
(Maizena-suurustetta)
laakerinlehti, valkopippuria, (sitruuna)timjamia
Paloittele kurpitsan malto ja sipulit. Kuullota öljyssä hetken aikaa. Lisää liemi ja mausteet. Anna kiehua n. puoli tuntia. Poista laakerinlehti, lisää kerma ja soseuta. Halutessasi voit suurustaa keiton vielä maizenalla.
Makea kurpitsapaistos
voita vuoan voiteluun
n. 200 g kurpitsaa
2 dl maitoa
pala vaniljatankoa
2 rkl rommia tai konjakkia
2 munaa
1/2 dl sokeria
Paloittele kurpitsa ja keitä kypsäksi maidossa, jossa on mukana vaniljatanko (n. 1/2 h). Vatkaa munat ja sokeri. Poista vaniljatanko ja soseuta kurpitsa maitoon. Mausta rommilla tai konjakilla. Yhdistä kurpitsaseos ja munavaahto. Kaada voideltuun vuokaan ja paista 200 asteessa 20 minuuttia. Tarjoile esim. kermavaahdon tai jäätelön kanssa.
voita vuoan voiteluun
n. 200 g kurpitsaa
2 dl maitoa
pala vaniljatankoa
2 rkl rommia tai konjakkia
2 munaa
1/2 dl sokeria
Paloittele kurpitsa ja keitä kypsäksi maidossa, jossa on mukana vaniljatanko (n. 1/2 h). Vatkaa munat ja sokeri. Poista vaniljatanko ja soseuta kurpitsa maitoon. Mausta rommilla tai konjakilla. Yhdistä kurpitsaseos ja munavaahto. Kaada voideltuun vuokaan ja paista 200 asteessa 20 minuuttia. Tarjoile esim. kermavaahdon tai jäätelön kanssa.
Ps. Ja arvatenkin otin kurpitsansiemenet talteen, huuhtelin ja aion paahtaa ne. Osan otan sivuun kevättä varten... ;)