Shephard´s pie - onnistuu se kalastakin! Ruoan nimen kyllä halusin vaihtaa. Jääkaapissa oli perunamuusin loppu ja graavilohta. Paljon muuta ei sitten kaapeista löytynytkään ja ruokaa oli saatava melko pikaisesti. Googletin vähän ja muutkin olivat kokeilleet kalan ja muusin yhdistelmää. Lopputulos ei ollut kovin näyttävä, mutta maku hyvä.
Fisherman´s pie
n. 3 dl perunamuusia
loraus (kolmen juuston) ruokakermaa
muna
suolaa, valkopippuria
voita
sipuli
valkosipulinkynsi
(porkkana)
2 tl tomaattipyrettä
muutama graavilohisiivu
1 rkl (yrtti)tuorejuustoa
mustapippuria, tilliä
(ruis)korppujauhoja
Sekoita muusiin kerma, muna ja mausteet. Suikaloi sipuli (ja porkkana) ja kuullota valkosipulin kanssa voissa. Mausta ja lisää juusto sekä suikaloitu lohi. Silppua sekaan runsaasti tilliä. Kaada voidellun vuoan pohjalle ensin kerros muusia, päälle lohiseosta ja sitten loppu muusi. Ripottele pinnalle korppujauhoja, valkopippuria sekä voilastuja. Paista 200 asteessa n. 1/2 tuntia.