21.10.11

Helppoa kuin sushinteko! ?

Kaupassa ollessamme huomasimme tarjouksessa Sushikit-pakkauksen. Ei kun paketti pakkasesta koriin ja nopea iltapala on valmis! Kotona, tarkemman perehtymisen jälkeen, huomasin, että sushit eivät olleetkaan sulata ja pöytään -juttu, vaan kaikki ainesosat olivat siististi yksittäispakattu ja paketin kyljessä sekä sisällä kokoamisohjeet (erilaiset englanniksi ja suomeksi?!). Huom. myös kertakäyttöhansikkaat!? Hälytyskellot alkoivat jo hieman soida, mutta "kokeneena" sushintekijänä, töihin mars!

Riisi kuumenemaan ja pikkupaketit auki. Onneksi kotoa löytyi kurkkua ja paprikaa, sillä tuoretuotteita pakkaus ei, yllätysyllätys, sisältänyt. Aineet näyttivät ja tuntuivat (vielä) hyviltä. Riisin oltua ohjeen mukaisen ajan kuumassa vedessä, eikun paketti auki ja etikka sekaan. Siitä sitten pienen odottelun jälkeen puristaisin pieniä Nigiri-susheja! Kädet riisiin ja kädet olivat TODELLA RIISISSÄ! Ehkä ne kertakäyttöhansikkaat olisivat nyt olleet tarpeen!

En sitten tehnyt Nigirejä, teenpä sen sijaan Maki-rullia. Samalla huomaan, että pakkauksessa ei ole kuin yksi levy, mutta ei hätää, kaapissani on apu tähänkin ongelmaan. Tosin levyjä ei ollut paahdettu, joten näppärästihän hoidan ensin sen toimenpiteen. Ensimmäisen kerran muuten, ja hämmästyin todella, kun ruskea levä muuttui pannun kuumuudessa vihreäksi!!! Mutta taas Makin kimppuun, levälevy matolle (aijai, enpäs tehnytkään ohjeen mukaan mitään kelmuhässäkkää, kun kerran taloudesta löytyy aito bambumatto!) ja riisi, lohitanko, kurkku sekä porkkana päälle ja rullaus. ("Kaukaa viisas" ja varsinkin nyt jälkiviisas, laittaa ensin levälevyn ja sitten riisin, ei toisinpäin kuten ohjeessa neuvottiin.) No, mikäs se sieltä maton päästä pilkistää, lohitanko ja toisesta päästä pursuaa riisiä! Tiukempi ote - ja nyt molemmista päistä tunkee riisiä, paprikaa ym. En luovuta, kai sinne sisäänkin jotain on jäänyt? Terävällä veitsellä leikkaus, ohjeen mukaan 2 cm viipaleita, otan varman päälle ja YRITÄN 4 cm siivua. Ei onnistu, rulla liitsaantuu läjään. Ei tullut Maki-rulliakaan...

Sushisanastoon perehtyneenä, tiesin, että on olemassa myös Temaki-susheja. Levälevyt saksilla pienemmiksi, kaunis tarjolleasettelu ja ruoka oli valmis. Syömäpuikot jätimme toiseen kertaan! - "helppoa ja nautinnollista"! ;)

Onneksi kaikkien aineiden maku oli erittäin hyvä ja esim. seesaminsiemenet olivat susheissa uusi ja kokeilemisen arvoinen tuttavuus.