6.1.13

Kylmäsavulohipasta

Tänään tein kylmäsavulohipastaa (mikä sanahirviö!) vähän erilaisella reseptillä ja hyvää oli. Aikani selailtuani erilaisia ohjeita, päädyin Kodin Kuvalehden nettisivuilta löytämääni, jossa oli mukana myös porkkanaa. Se toi kivan rapsakkuuden ruokaan ja yllättäen paljon makeutta. Syödessä pitikin rouhaista vielä ylimääräinen suolaripaus pintaan. Tässä oma versioni pienin lisäyksin:

Kylmäsavulohipasta

nauhapastaa

oliiviöljyä
sipuli
valkosipulinkynsi
porkkana
kylmäsavulohta
valkoviiniä
kasvisliemikuutio
kermaa
mustapippuria
sitruunatimjamia

rucolaa
sitruunaöljyä

Kuullota hienoksi pilkotut sipulit öljyssä. Lisää kuorimaveitsellä vuollut porkkanalastut sekä lähes kohta sen jälkeen lohiviipaleet. Lisää viini, pieni pala kasvisliemikuutiota sekä kerma. Mausta ja anna kuumentua. Älä enää keitä pitkään.
Aseta tarjolle vuokaan, jossa on ensin keitetty pasta ja kaada kastike sen päälle. Revi päälle rucolaa, rouhaise mustapippuria sekä lorauta sitruunaöljyä.

En malta olla mainitsematta, miten vieläkin saan nauttia oman maan valkosipuleista sekä kuivatuista yrteistä!