26.1.13

Blondiet

Taas minulle sopiva resepti: ei vatkausta, aineet vain sekaisin. Usko meinasi kyllä mennä, kun sekoittelin paksua taikinaa ja huomasin, että siihen ei tule edes leivinjauhetta. Vadelmahillon otin valmiiksi esille, mutta päätin jättää sen lopulta pois. Erilaista, mutta hyvää piirakkaa makeanhimoon. Jos tätä tarjoaisi vieraille, siihen voisi lisukkeeksi kehitellä esim. kermavaahtoa tai niitä alkuperäisessä ohjeessa olleita tuoreita vadelmia.

Blondiet (20cmX20cm)

100 g voita
1 dl maapähkinävoita
2 1/2 dl fariinisokeria
1 muna
1 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja

Pinnalle
1 dl maapähkinävoita
1 dl vadelmahilloa
suolapähkinä- tai valkosuklaarouhetta

Tarjoiluun tuoreita vadelmia

Sulata voi, lisää maapähkinävoi ja sokeri. Anna jäähtyä ja vatkaa mukaan muna. Lisää nopeasti jauhot. Levitä voideltuun tai paperilla vuorattuun vuokaan. Tasoita pinta ja lisää päälle maapähkinävoi- ja hillohippuja. Marmoroi pinta veitsellä ja lisää rouhe. Paista 175 asteessa n. 20-25 minuuttia.