En tee kovin usein pikkuleipiä ja silloin harvoin, kun teen, niin ohjeen pitää olla helppo ja yksinkertainen sekä nopea toteuttaa. Hilloviipaleet on juuri sellainen!
Hilloviipaleet (n.50 kpl)
200 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
hilloa, marmeladia...
(itselleni oli jäänyt joululta Dronningholmin Tähtitorttu omena-kanelimarmeladia, joka sopi viipaleiden makuun hyvin, eikä levinnyt uunissa)
Vaahdota ensin pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten ja lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet. Anna taikinan levätä hetki kulhossa. Ota "kourallinen" taikinaa ja pyöritä se jauhotetulla pöydällä hieman peukaloa paksummaksi tangoksi. Nosta tanko pellille ja paina keskelle pikkurillin syrjällä vako. Lusikoi siihen hilloa ja paista 200 asteessa n. 10 minuuttia. Yhdelle uunipellille menee kolme tankoa, sillä taikina leviää paistuessaan. Leikkaa viipaleiksi heti kuumina. Siivilöi pikkuleipien päälle tomusokeria ennen tarjoilua.