10.4.09

Saltimbocca

Tässä tämä varsinainen salviaherkku!

Saltimbocca

maustamattomia broilerinfileitä
parmankinkkua
tuoreita salvianlehtiä
valkopippuria
suolaa
valkoviiniä
kanalientä
maizena suurustetta

Asettele yhtä monta parmankinkkusiivua lautaselle kuin on broilerinfileitä. Kuivaa fileet ja pippuroi ne kevyesti molemmin puolin. Asettele molemmille puolille myös salvianlehdet ja kääri parmankinkkuun. Kiinnitä tarvittaessa tikulla. Paista kääröihin kaunis pinta ja kaada pannulle loraus valkoviiniä. Lisää makua antamaan myös hieman kanalientä. Suurusta lopuksi vaalealla maizenalla. Anna hautua kypsäksi.

Usein teen lisukkeeksi herkkutatti- tai kanttarellirisoton, nyt uunijuureksia. Vuoassa oli perunaa, porkkanaa, naurista, palsternakkaa ja valkosipulia. Mausteena valkopippuria, timjamia, salviaa, vaaleaa siirappia, suolaa ja sitruunamehua. Seassa paljon oliiviöljyä.