19.4.09

Kukkakaalipaistos eli "Stockmannin pannu"

Kaalipadasta jäi jauhelihaa ja ruskistin sen kukkakaalipaistosta varten. Ohje on kummitädiltäni, joka on joskus ollut Stockmannilla töissä/työharjoittelussa??? No, joka tapauksessa siellä oli ruokalassa tarjoiltu tällaista kukkakaalipaistosta...

Ohje on siis aikojen kuluessa muuntunut ja saa muutenkin joka kerta uusia versioita saatavilla olevien raaka-aineiden mukaan. Pääosassa ovat aina kuitenkin jauheliha, kukkakaali ja valkokastike. Nyt tein sen näin:

Kukkakaalipaistos

Jauhelihakastike
200 g jauhelihaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl tomaattipyrettä ja ketsuppia
kirsikkatomaatteja
paprikajauhetta
mustapippuria ja/tai pippurisekoitusta
yrttisekoitusta
salviaa ja timjamia
ripaus kanelia
suolaa ja/tai lihaliemikuutio
vettä (ja punaviiniä)

kukkakaali

Valkokastike
1 rkl voita
1 rkl vehnäjauhoja
2 dl maitoa
suolaa, valkopippuria (muskottia)
juustoraastetta

Tee mausteinen, kiinteä jauhelihakastike. Keitä kukkakaali melkein kypsäksi. Tee valkokastike. Kaada voideltuun vuokaan pohjalle jauhelihakastike, asettele päälle kukkakaalin palat ja kaada päälle valkokastike. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 200 asteessa n. 1/2 tuntia.