10.4.09

Macaronit eli mantelileivoksetMacaroneistani ei ehkä olisi kannattanut laittaa kuvia... paitsi laitoinpas kumminkin. Ohjeita vertaillessani jossain sanottiin, että "pursota pellille n. euron kokoisia lantteja!" No, tein työtä käskettyä, mutta uunista tuli sormenpäänkokoisia macaroneja! Taisi taikina olla hieman liian paksuakin, sillä myöskään pinta ei tasoittunut. Onneksi maku oli ok!

Toinenkaan kerta ei oikein onnistanut, vaan tuloksena oli kylläkin isompia, mutta taas pinnaltaan rosoisia kakkusia. Tein taikinan mansikanmakuisesta tomusokerista ja hyviä olivat!!! Sekä mango- että varsinkin suklaalevite sopivat makunsa puolesta, vaikka joku vaaleanpunainen täyte olisi varmaan söpöä!

Joku olennainen juttu nyt silti menee vikaan, vaikka tein mielestäni nyt hieman löysempää taikinaa vähentämällä mantelijauheen määrää ja käyttämällä sileää tyllaa... Mutta periksi ei anneta!

Ohje oli huhtikuun 09 Pirkka-lehdestä.

Macaronit (n 24 kpl)

100 g mantelijauhetta
3 dl tomusokeria (tai mansikanmakuista, vaal.pun. tomusokeria)
2 kananmunan valkuaista
1 rkl siro sokeria
(kaakaojauhetta, elintarvikeväriä tms.)

Sekoita keskenään mantelijauhe ja puolet tomusokerista. Vatkaa hetken valkuaisia ja lisää sokeri. Vatkaa kovaksi vaahdoksi. (Huoneenlämpöisillä aineksilla ei kestä kovin kauan.) Lisää vähitellen tomusokeri ja vatkaa seos kiiltäväksi. Lisää lopuksi mantelijauhetomusokeriseos.

(Jaoin taikinan puoliksi ja toiseen puoleen sekoitin 1 rkl kaakaojauhetta toiseen 1/2 tl keltaista, nestemäistä elintarvikeväriä.)

Pursota pellille vähintään( ;)) 2 euron kokoisia lantteja. Anna pohjien seistä huoneenlämmössä n. 15 min. Paista 150 asteessa n. 10-12 min. Jäähdytä ja irrota pelliltä.

Täytä suklaalevitteellä, mangohillolla, lemoncurdilla, maustetulla tuorejuustolla tms.