23.9.11

Omenapiirakka

Taas uusi kokeilu, ja aina nämä maistuvat edellisiä paremmilta. Olen useampaan otteeseen nyt syksyllä reseptejä selaillessani nähnyt omenapiirakkaan käytetyn mantelimassaa. Rupesin etsimään ja vertailemaan eri ohjeita ja päädyin seuraavaan Jauhot suussa -blogin reseptiin. Tällä kertaa en edes muokannut ohjetta muutoin kuin, että puolitin mantelimassan määrän. Hyvin manteli maistui, joskaan koko pötkökään ei olisi varmaankaan ollut liikaa. Paistoajaksi riitti 20 min 200 asteessa ja 5 min 175:ssä.

Omenapiirakka mantelimassalla

125 g voita
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
1 keltuainen

75-150 g mantelimassaa
3 omenaa
2 munaa
200 g ranskankermaa
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Nypi voi ja kuivat aineet. Sekoita joukkoon keltuainen. Painele taikina vuoan pohjalle. Kauli päälle mantelimassa. (Minä nypin sen pieninä paloina sormin.) Lohko omenat ja asettele vuokaan. Sekoita loput täytteen ainekset ja levitä omenalohkojen päälle. Paista 200 asteessa 25 minuuttia, alenna lämpö 175 asteeseen ja paista, kunnes piirakka saa kauniin värin. (Luulen, että alun kuuma uuni, paahtaa pohjan voin herkullisen pähkinäiseksi! Piirakka kannattaa muutenkin paistaa tarpeeksi ruskeaksi.)