5.9.11

Woehan Wellington!

Onneksi en antanut periksi, vaan kokeilin taas tehdä Wellingtonin pihviä, joka edellisellä kerralla vähän epäonnistui. Nyt tulos oli lähes täydellinen... Lisukkeena olleet uunipunajuuret täydensivät ruoan herkullisuuden. Salaattina oli sekoitus jäävuori- ja punaista salanovasalaattia, omenaa sekä pähkinäsekoitusta. Kastikkeena salaatissa sitruunaöljy, ripaus mustapippuria ja suolaa.
Jälkiruokana omenapai vaniljakastikkeella.

Beef a´la Wellington

1/2 l sieniä (kanttarelleja ja suppilovahveroita)
sipuli
voita

2 rkl marsala-viiniä
persiljaa, suolaa, valko- ja mustapippuria, sinappia
300 g hirvivasikanfilettä
2 lehtitaikinalevyä
1 muna

Laita taikinalevyt vähän päällekkäin reunoistaan ja kauli ne hieman ohuemmiksi. Näin saat yhden levyn.
Pilko sipuli ja sienet. Paista pannulla voissa, lisää viini, valkopippuri ja suola sekä persilja. Levitä seos taikinalevylle n. fileen pinta-alan kokoiselle alueelle.

Sivele fileen pintaan aavistus sinappia, rouhi päälle mustapippuria ja suolaa. Ruskista filee hyvin kauttaaltaan. Nosta se sieniseoksen päälle ja valuta vielä pannuun mahdollisesti muodostunut neste. Tarkista, että sieniseosta tulee koko fileen ympärille. Kääri file taikinaan. Levyn päistä voi leikata ylimääräisen taikinan pois ja käyttää esim. koristeluun. Voitele paketti munalla.
Paista 225 asteessa, niin että paistomittari näyttää 55 astetta (n. 20 minuuttia). Silloin filee jää hieman roseeksi sisältä.

Uunipunajuuret

4 kpl pieniä, uusia punajuuria
oliiviöljyä
mustapippuria, suolaa, salviaa
rucolaa


Kuori punajuuret ja lohko neljään osaan. Laita uunivuokaan ja pyörittele öljyssä. Mausta pippurilla, suolalla ja tuoreella salvialla. Paista 200 asteessa 30-45 minuuttia. Revi lämpimien, kypsien
punajuurten joukkoon rucolaa.

Annoskuva