23.9.11

Berlusconi

Kotipizza myy pizzaa nimellä Berlusconi. Olen jäänyt siihen vähän koukkuun ja jo monena syksynä, kanttarellien aikaan olen tehnyt siitä oman versioni. Oma siten, että pohjataikinassa ei ole ruista kuten alkuperäisessä. Pohja on vanha tuttu Jamie Oliverin eli:

2 dl vehnäjauhoja
3 dl durumjauhoja
suolaa
2 tl sokeria
2 dl vettä
10 g tuoretta hiivaa (tai 1/2 ps kuivahiivaa)

Liota hiiva veteen. Tee jauhoista kasa pöydälle. Mittaa siihen myös suola ja sokeri. Tee keskelle jauhoja kuoppa, johon kaadat vesi-hiivaseoksen. Sekoita, ja vaivaa taikinapalloa vähintään 10 minuuttia. Itse laitan pallon tiiviiseen kulhoon nousemaan n. 15 minuutiksi.
Kauli ohueksi ja nosta pohja oliiviöljyllä voidellun ja jauhotetun folion päälle. (Yleensä olen tehnyt taikinasta kaksi pizzaa, mutta nyt tein vain yhden. Makuasia pitääkö ohuesta vai pullamaisesta...) Levitä pohjalle tomaattikastike, juustoraaste sekä täytteet.

Berlusconissa täyte on:
esipaistettuja kanttarelleja, parmankinkkua ja punasipulia (punasipulit nyt itsekasvattamia minikokoisia, mutta sitäkin aromikkaampia;)).

Paista 250 asteessa (kiertoilmassa) 10 minuuttia. Ripottele lämpimän pizzan päälle oreganoa (itse laitoin kuivaamaani kreikanmeiramia).