4.10.09

Toimiva makukokonaisuus!

Meillä kun ei ole nykyään TV:tä, olen vähän ulkona ajankohtaisista ruokaohjelmista. Ennen varsinkin torstai tuntui olevan se päivä, joka kului tiiviisti ruudun ääressä. Nyt katselen silloin tällöin netistä uusintoja, mutta toki "vanhoissa" ohjeissa riittää vielä ammennettavaa. Yksi suosikkikokeistani oli aikoinaan Ruokalan Alex Nurmi, en tosin tiedä jos hän parhaillaankin kokkailee jossain ohjelmassa. Yksi hänen ruokansa, jota olen tehnyt useamman kerran, on kokonaisena paistettu vasikanfile, punaviinikastike, glaseeratut pikkusipulit ja perunagratiini. Tämä on kertakaikkiaan herkullisesti yhteentoimiva makukokonaisuus, vaikka hyviä myös erikseen.
Tänään tein ohjeen mukaan peuranfileen ja punaviinikastikkeen. Uutena lisänä olivat paahdetut punajuuret, joiden resepti oli netistä Valion sivuilta.

Paahdetut punajuuret

3 keskikokoista punajuurta
1 rkl voita
2 rkl hunajaa
1 rkl balsamicoa
1/2 dl vettä
salviaa
mustapippuria
suolaa

Kuori ja lohko/viipaloi punajuuret. Sulata voi kuumalla pannulla. Lisää hunaja, salvia ja balsamico sekä punajuuret. Kääntele lohkoja muutama minuutti. Mausta ja kaada uunivuokaan. Huuhtele pannu ja lisää liemi juuresten päälle. Lorauta vielä hieman hunajaa ja paista 200 asteessa n. 45 minuuttia. Punajuurten päälle sopi hyvin myös pehmeä vuohenjuusto...