18.10.09

Biff a´la Wellington

Ainekset olivat gourmeeseen, mutta...

Eli "löysin" pakastimesta peuran sisäfileen ja jääkaapissa oli vielä mustatorvisieniä. Ajattelin tehdä yhden nyytin fileestä, mutta avattuani paketin, huomasinkin sen olevan piiitkä pötkö. No, uusi voitaikinalevy sulamaan ja filee poikki. Kaulin voitaikinalevyt ohuiksi ja tein "täytteen". Kuullotin salottisipulin (joka oli viittä vaillle kärähtää!) ja valkosipulin sekä torvisienet. Maustoin seoksen salvialla ja suolalla. Ruskistin fileet nopeasti ja maustoin suolalla ja pippurilla. Jaoin sienisipulisilpun voitaikinalevyille ja päälle asettelin fileet. Voitelin reunat kananmunalla ja kiedoin nyytiksi. Laitoin "pihvit" voideltuun uunivuokaan ja mittari paksumpaan fileeseen, asetettuna 55 asteeseen.
Pihvien kypsyessä tein maa-artisokkaperunapaistosta. Kuorin "oman maan" pienet perunat ja artisokan. Kuullotin voin ja öljyn seoksessa salottisipulia (joka toistamiseen oli lähellä kärvähtämistä) ja valkosipulia. Lisäsin hieman fariinisokeria, artisokka- ja perunaviipaleet sekä vielä vähäsen torvisieniä. Lopuksi maustoin pippurilla ja suolalla sekä lorautin vähän balsamicoa sekaan.
Sitten takaisin pihvien pariin. Ikäväkseni huomasin, että mittari oli mennyt välillä "nukkumaan" ja herätettyäni sen, huomasin sen näyttävän jo 59 astetta (=overcooked). Mittari mokoma ei ollut hälyttänyt! Voitaikina ei ollut vielä kuitenkaan ruskistunut ja mietinkin, olisiko anturi ollut jotenkin huonosti kuoren ja fileen välissä...? Joten annoin pihvien vielä ruskistua hetken aikaa.

No, ei ruoka pahaakaan ollut, mutta fileestä tuli ylikypsää eli hieman sitkeää ja torvisienten musta väri samensi koko ruoan hieman yksitoikkoiseksi.