13.10.09

Punajuuripossupata

Olin pienenä naapurintädillä päivähoidossa ja hän teki silloin tällöin punajuuripossupataa. Se oli hyvää silloin ja on edelleen! Valmistan sen lähes samoin kuin karjalanpaistin, mutta naudanlihan tilalla on punajuurta ja possunkylkisiivuista tehtynä se on nopeampaa.

Punajuuripossupata
300 g possunkylkisiivuja
2-3 punajuurta
rasvaa
vettä
laakerinlehti
maustepippuria
sokeria
suolaa

Paloittele possunkylkisiivut ja paista ne kullanruskeiksi rasvassa kuumalla pannulla, johon on ripoteltu sokeria. Siirrä lihat pataan ja kaada päälle huuhdeliemi. Paista samoin punajuurisuikaleet ja lisää pataan. Lisää lientä niin, että lihat juuri ja juuri peittyvät. (Naapurintäti taisi jättää padan aika kuivaksi.) Mausta ja anna hautua n. 1/2-1 tuntia.
Tarjoile keitettyjen perunoiden kanssa.

Ps. Joskus olen laittanut pataan sipulia ja mausteeksi myös mustapippuria.