17.11.12

Hopeaa ja keramiikkaa

Pitkästä aikaa Näpsä-päivityksiä. Jo keväällä lupasin kuvia hopeapajan tuotoksista, mutta niitä vasta nyt:
Vasemmalla aitojen lehtien päälle hopeapastalla tehtyjä riipuksia. Oikealla ruiskusavesta pursotetut palloriipus ja -korvakorut. Taustalla samalla tekniikalla tehty sormus ja hopeasavipalasta muotoiltu sormus.
Syksyllä ensimmäisenä oli keramiikkapaja. Olin aluksi innoissani, mutta mieliala vaihtui pajan myötä. Olin ehkä odottanut jotain vapaamuotoisempaa aihetta, mutta teimmekin lampunjalan, jota työstimme tarkkojen piirustusten, mittausten sekä laskelmien mukaan. Myös ryhmämme koko oli paisunut entisestään, joten opettajan apua joutui välillä odottelemaan...

Tuloksena kuitenkin lampunvarjostimet/lampetit. Niistä piti tulla symmetrinen pari, mutta samanlaisia niistä ei sitten lopulta tullut. Toinen onnistui vähän paremmin suunitelmien mukaan, mutta toisesta tuli niin vino, ettei sitä luultavasti saa viritettyä mökin seinälle... Myös lasitus jäi toisessa liian ohueksi.
Sivutuotteena sain PAAAljon pikkukaloja! Niistä voin sitten tehdä riipuksia, mobileita...
Nyt meneillään on jo uusi paja, jossa opettelemme karstaamaan sekä kehräämään rukilla. Siitä myöhemmin lisää. Mietin myös, miten saan salakuljetettua mummun vanhan rukin kotiimme?