Kerrankin resepti, jota en muokannut mitenkään! (Paitsi puolitin ohjeen sopimaan kahdelle.) Tämä on viimeisimmästä Maku-lehdestä.
Ohrainen papu-salamikeitto
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
2 rkl öljyä
2 tl kuivattua oreganoa
2 rkl tomaattipyrettä
1 rkl sokeria
1 l lihalientä
1 prk tomaattimurskaa
1 tlk valkoisia papuja
1 dl kolmen viljan helmiä (kaura-ruis-ohra)
100 g salamia suikaloituna
suolaa, mustapippuria, basilikaa
Kuullota öljyssä hienonnetut sipulit ja kuutioidut porkkanat. Lisää oregano, tomaattipyre ja sokeri. Kaada kattilaan liemi ja tomaattimurska. Kiehauta ja lisää valutetut pavut. Keitä hiljalleen 15-20 minuuttia. Lisää helmet ja salami ja keitä vielä n. 15 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla sekä viimeisenä hienonnetulla basilikalla.
Tarjosin keiton kanssa pannulla oliiviöljyssä paahdettuja leipiä, joiden päälle rouhin mustapippuria, revin rucolaa ja raastoin parmesaania.