3.11.12

Appelsiinilohta ja spagettikurpitsaa

Viimeinen "oman sadon" spagettikurpitsa tuli nyt käytettyä. Mielessä on jo ongelma, mistä saan uutta? Kaupoista sitä ei löydä kuin sattumalta ja hyvällä onnella. Viime vuonna pyysin kauppiasta tilaamaan, hän lupasi yrittää, mutta sanoi, että niitä on vain harvoin, sesongin aikaan tukuissa.
Itse aina jämähdän joihinkin ruokiin niin, että kokeilen harvoin uusia yhdistelmiä. Spagettikurpitsan yhdistän mielelläni uunissa kypsennettyyn sitruunakanaan, mutta tänään tein kokeeksi appelsiinilohta. Hyvä yhdistelmä!
Höyrytetty parsakaali ja raikas appelsiinisalaatti toivat lisää väriä lautaselle.

Appelsiinilohi

oliiviöljyä vuoan voiteluun
lohifilee
appelsiini
suolaa, mustapippuria

Voitele uunivuoka. Aseta sille lohifile nahkapuoli alaspäin. Mausta lohi suolalla ja pippurilla. Pese appelsiini hyvin ja leikkaa keskeltä muutama siivu lohen koristeeksi. Purista lohen päälle mehua ja laita appalsiiniviipaleet pinnalle. Paista 225 asteessa n. 20 minuuttia.


Spagettikurpitsa

Voitele vuoka oliiviöljyllä. Halkaise kurpitsa pituussuunnassa ja voitele puolikkaat kauttaaltaan kevyesti oliiviöljyllä. Ripota päälle suolaa ja pippuria. Paista leikkuupinta alaspäin käännettynä, 200 asteessa, n. 1/2 tuntia. Kokeile kypsyyttä puutikulla, kurpitsa on kypsä kun tikku painuu helposti kurpitsaan. Anna vetäytyä muutama minuutti. Käännä kurpitsa ja koverra sisusta pitkittäin metallilusikalla. Malto irtoaa kypsästä kurpitsasta helposti ja pehmeästi  ja jäljelle jää vain ohut kuori.

Appelsiinisalaatti

erilaisia salaatinlehtiä
rucolaa
kurkkua
appelsiinia
raejuustoa
sitruunaista Neito-öljyä

Kylmä kastike kalalle

ranskankermaa
appelsiinimehua
suolaa, pippuria, sitruunatimjamia