2.12.12

Himosilakat

Innostuin pitkästä aikaa tekemään silakoita kun äidilläni oli himosilakoita ruokapöydässä. Hän ei ollut laittanut ohjetta muistiin, joten jouduin taas "guuglaamaan". Himosilakoille löytyi jos jonkinlaisia ohjeita, mutta päädyin lopulta erääseen, johon yhdistin myös vanhaa tuttua Liinamaan reseptiäni.

Himosilakat

500 g silakoita

I liemi
2.5 dl vettä
0,5 dl etikkaa
1,5 rkl (karkeaa) merisuolaa

II liemi
0,5 dl etikkaa
1 dl vettä
0,7-1 dl sokeria
0,5 tl hienoa merisuolaa
1 rkl öljyä
musta- ja valkopippuria, sipulia, tilliä

Sekoita I liemen aineet keskenään ja laita silakkafileet maustumaan vähintään 3 tunniksi. Huom. liemiä ei keitetä. II lientä varten siivuta sipuli ohuiksi renkaiksi, silppua tilliä ja rouhi n. 10 pippuria karkeasti. Mittaa nesteet ja sulata mukaan sokeri ja suola. Etikan määrää ei kannata ylittää. Valuta silakkafileet ensimmäisestä liemestä puolita saksilla ja laita II liemeen. Silakoita voi syödä jo seuraavana päivänä, mutta parempia ne ovat parin päivän päästä. Silakoista voi halutessaan poistaa nahan, mutta nyt en niin tehnyt.