Jääkaapissa rommi-rusinarahka uhkasi jäädä vanhaksi ja piparkakkujakin oli vielä pussillinen jäljellä, joten eikun juustokakkua väsäämään. Sekoitin aineet ihan "korvakuulolta", mutta lopputulos oli herkullinen. Liivatetta laitoin tarkoituksella niukasti, sillä tein kakun keraamiseen vuokaan. Koostumus olikin täydellinen - kakku pysyi leikatessa koossa, mutta ei ollut kova.
Jouluinen juustokakku
Pohja
10 paksua piparia
30 g voita
Täyte
1 dl kuohu/vispikermaa
1 prk rommi-rusinarahkaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl vettä
1 tl liivatejauhetta
Kiille
1/2 dl vahvaa karpalomehua
1 dl vettä
loraus glögitiivistettä
2 rkl sokeria
1 tl liivatejauhetta
Murskaa piparit ja sekoita joukkoon pehmeä voi. Painele seos vuoan pohjalle. Kiehauta vesi ja sulata siihen liivate. Anna tekeytyä viisi minuuttia ja vatkaa sillä aikaa kerma. Sekoita joukkoon muut aineet, viimeisenä liivate ohuena nauhana. Laita kylmään hyytymään ja tee kiille. Kuumenna puolet vedestä ja liota siihen liivate. Anna taas tekeytyä viisi minuuttia ja sekoita loput aineet keskenään. Kaada liivate taas ohuena nauhana sokeroituun mehuun.Kaada kiille varovasti esim. lusikan kuperaa puolta apuna käyttäen kakun päälle. Anna hyytyä kylmässä vähintään kolme tuntia.