Tänään tuli mieleeni muinoin TV:ssä pyörinyt Kokkisota- ohjelma. Siinä julkkisvieraat toivat tullessaan erilaisia raaka-aineita, joista kokkien piti loihtia menu. Minä sain keittiöön yllättäen varsinaisen herkkupussin, jossa oli norjalaista merilohta, kampasimpukoita, halloumijuustoa, tuoreita mansikoita, pinaatti-ricotta-tortellineja, avocadoja, pestoa, tuoretta tankoparsaa, pippurikermakastiketta, nougatkeksejä ja suklaapupuja! ;)
Tein heti uunilohta tankoparsan ja gribiche-kastikkeen kera. Lohen maustoin suolalla ja pippurilla sekä kaadoin päälle appelsiinimehua. Laitoin vuoan 250 asteiseen uuniin 20 minuutiksi. Parsat keitin suolavedessä ja niiden kanssa tein gribiche-kastikkeen, jonka ohje löytyy aiemmista postauksistani. Salaattiin pilkoin salanova-salaatinlehtien päälle avocadon ja appelsiinin.
Muut aineet jäivät odottamaan myöhempää käyttöä...