Tänään tuli koettua aivan uusi kulinaarinen elämys, kampasimpukat. Eivät lainkaan "tavallisten" simpukoiden makuisia, vaan lihaisampia ja miedompia. Haasteena olikin, mitä niiden kanssa voi yhdistää, jottei hieno maku peity. Päädyin salaattiin, jossa vain lime toi hapokkuutta ja kirpeyttä. Jälkeenpäin ajatellen salaattiin olisi voinut lisätä jotain makeutta tai yrttiä...
Kampasimpukkasalaatti
salanova-, rucola- ja jäävuorisalaattia
kurkkua
hunajamelonia
avocado
herneenversoja
muutama tankoparsa
kampasimpukoita
hammoumijuustoa
limemehua
sitruunaöljyä
oliiviöljyä
voita
suolaa ja mustapippuria
Tee salaatinlehdistä ja vihanneksista peti. Kun olet kuutioinut avocadon, pirskottele salaatin päälle limemehua. Höyrytä parsat kypsäksi. Paista simpukat ja halloumijuusto nopeasti kuumalla pannulla voin ja öljyn seoksessa. Mausta sitruunaöljyllä, limemehulla, suolalla ja pippurilla.