27.3.11

Pippuripihvit ja tiramisu

Tällaisesta lihasta ei voi tulla kuin hyvää ruokaa...

Peuranfile muuttui herkullisiksi pippuripihveiksi seuraavalla ohjeella:

Pippuripihvit

voita ja oliiviöljyä paistamiseen
n. 1/2 kg peuranfile
1 rkl (Yyteri)sinappia

1 rkl pippurisekoitusta (musta-, valko-, viher- ja rosepippuri sekä paprika)
2 rkl konjakkia tai rommia
2 dl kermaa
1 rkl soijakastiketta
suolaa

Poista fileestä kalvot. Leikkaa n. 2-3 cm siivuiksi ja nuiji kevyesti kämmenselällä. Voitele pihvit sinapilla ja kääntele pippuriseoksessa. Paista kuumalla valurautapannulla kaunis pinta n. 1 min./puoli. Lisää pannulle rommi ja kerma. Mausta soijalla ja suolalla. Anna hautua 6 minuuttia, niin pihveistä tulee medium.


Jälkiruoaksi tiramisu seuraavalla ohjeella:

Tiramisu

1/2 pkt Savoiardi-keksejä (=kissankieliä)
1/2 dl (vanilja)kahvia
1/2 dl marsala-viiniä
2 dl Flora vanillaa
1/2 prk mascarbone-juustoa
1 rkl tomusokeria
1 rkl marsala-viiniä
2 rkl tummaa kaakaojauhetta

Lado keksit kerrokseksi ja kostuta kahvi-viiniseoksella. Tee täyte sekoittamalla juusto, marsala ja sokeri vaniljavaahtoon. Levitä täyte keksien päälle ja anna tekeytyä jääkaapissa muutama tunti. Siivilöi päälle kaakaojauhetta vasta juuri ennen tarjoilua.