11.3.11

Moules à la marnière

Ranskaa en osaa, mutta onneksi ohje oli myös suomeksi Ruokalan sivuilla. Tässä reseptissä, simpukoita merimiehen tapaan, oli myös lohkoperunoita. Hyviä kaikki, mutta meille jäi hieman epäselväksi perunoiden rooli tässä kokonaisuudessa. Majoneesi, jossa oli valkosipulia, chiliä ja mustapippuria oli hyvä dippi!

En ollut myöskään koskaan aiemmin saanut simpukoita, jotka myyjä tarkasti ja siirsi pussiin, jota hän käski pitää avoimena. Simpukat kuulemma tarvitsivat happea! Linja-autossa simpukoiden kuljetus happea saaden oli suhteellisen helppo järjestää - onneksi niille ei tarvinnut jutella.

Kotiin tullessa pesin ja tarkistin simpukat kuitenkin viellä kertaalleen ja jouduin heittämään pois muutaman aukinaisen. Maija Silvennoisen blogissa oli vinkkinä, että simpukoita voi pesun jälkeen liottaa vedessä, jossa on hieman vehnäjauhoja. Ehkä se vähän puhdisti simpukoita hiekasta, mutta ei täysin.