Ostin uuden irtopohjavuoan ja pakkohan sitä oli testata. Vuoka on halkaisijaltaan pienempi kuin vanha, joten sillä tulee normaaliohjeilla korkeampia kakkuja - loogista! Tein nyt perusohjeella juustokakun, enkä väsännyt päälle mitään kiillejuttuja. Tein vain appelsiinikiisselin ja oheen suikaloin tuoretta mangoa sekä appelsiinia.
Juustokakku
100 g digestive-keksejä
50 g voita
2 dl Flora vanillaa
0.5 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
200 g tuorejuustoa
200 g ranskankermaa
3 rkl vettä
2 rkl sitruunamehua
2 tl liivatejauhetta
Tee ensin pohja murskaamalla keksit ja sekoittamalla muruseos pehmeän voin kanssa. Painele seos vuoan pohjalle.
Tee täyte. Kiehauta vesi ja sitruunamehu ja lisää kuumaan nesteeseen liivate. Vatkaa vanilla ja sekoita joukkoon sokerit, juusto sekä ranskankerma. Kaada täytteeseen liivate ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen. Kaada seos pohjan päälle ja anna hyytyä vähintään 2 h.