5.5.10

Parsasesonki on alkanut!

Parsalla on nyt herkuteltu jo muutamaan otteeseen niin ulkona kuin kotikeittiössäkin. Tänään ostin hallista kaksi kokonaista ahventa (liekö kuvitelmaa, mutta ovat maukkaampia "itse" kuin valmiiksi fileoituina). Paistoin ne öljyn ja voin sekoituksella ja maustoin valmiina valkopippurilla ja suolalla. Gribiche-kastiketta olin tehnyt aiemminkin ja tiesin sen hyväksi kumppaniksi parsalle. Ohje on Maailman parhaat kastikkeet -kirjasta ja on seuraava:

Gribiche-kastike

2 kovaksi keitetyn munan keltuaista
1/2 tl Dijon-sinappia (laitoin Yyteri-sinappia ja hyvin toimi)
1 dl oliiviöljyä
1 rkl (valko)viinietikkaa
1 rkl kaprista
1 rkl ruohosipulia (laitoin kevätsipulia)
suolaa ja mustapippuria

Hiero morttelissa keltuainen ja sinappi. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää VÄHITELLEN öljy, koko ajan sekoittaen. Sekoita joukkoon myös viinietikka sekä lopuksi kaprikset ja sipuli.
Juoksettumisen estämiseksi aineiden tulisi olla tasalämpöisiä ja öljy lisätä todella vähitellen!