4.9.09

Kanttarellirisotto ja crostinit

Olin hyvän ystäväni kanssa eilen Vinoteca del Piemontessa ja tämän päivän kotikokkailussa näkyi kieltämättä vaikutteita sieltä...

Mietin aina pitääkö sienet käyttää pannulla ensimmäisenä vai vasta riisin kuullottamisen jälkeen. Nyt paistoin sienet ensin kuumalla pannulla ja hyvin onnistui. Risotto jäi aavistuksen liian kuivaksi, mutta oli muutoin hyvää. Harmitti, kun olin syönyt oman annokseni niin huomasin, että jääkaapissa olisi ollut prosciutto-kinkkua. Se olisi sopinut hyvin lisukkeeksi.

Kanttarellirisotto

kanttarelleja
oliiviöljyä
voita
salottisipulia
valkosipulinkynsi
arborioriisiä
valkoviiniä
kasvislientä
parmesanjuustoa
mustapippuria, suolaa

Paista kanttarelleja kuumalla pannulla niin, että niistä haihtuu enin neste. Miedonna lämpöä ja lisää pannulle öljy ja voi sekä sipulit. Kuullota ja lisää riisi. Kuullota edelleen muutama minuutti.
Kaada joukkoon ensin viini ja sitten kasvislientä vähissä erissä, niin että seos pysyy koko ajan kosteana. Kypsennä 17 minuuttia, mausta ja lisää ennen tarjoilua parmesanraastetta ja vielä nokare voita.


Crostinit

vaaleita leipäsiivuja
tomaattia
oliiviöljyä
balsamicoa
mustapippuria
suolaa
basilikaa
mozzarellaa
rucolaa

Paahda leivät oliiviöljyssä pannulla. Asettele päälle keskenään sekoitetut tomaattisilppu, öljy balsamiko ja mausteet. Leikkaa päälle mozzarellasiivu ja koristele rucolalla.