30.8.09

Sienisalaatti

Kävimme "kotimaastossa" sienessä. Jo monen vuoden haaveena on ollut löytää mustatorvisienipaikka, mutta kyseinen laji antaa aina vain odottaa löytäjäänsä. Silloin tällöin olen saanut poimia niitä koriini, mutta vakiopaikka puuttuu. Ovathan ne paikkauskollisia, kuten monet muutkin lajit.
Tällä kertaa saaliiksi tuli rouskuja ja kanttarelleja. Haperoita olisi ollut runsaasti, mutta en ole niihin niin innostunut.
Päivä oli lämmin ja aurinkoinen ja mikäs siinä olisi ollut metsässä samoillessa, mutta HIRVIKÄRPÄSET vievät hermot! Alan yhä enemmän ymmärtää ihmisiä, jotka välttelevät metsiä näiden pikkuällötysten takia. Sieniveitsi toisessa ja tiheä kampa toisessa kädessä huiskiessa tuli kyllä hiki pintaan.

Sienisalaatti

1/2 l rouskuja
5 l vettä

1 dl kermaa
1/2 dl kermaviiliä
1/2 sipulia
1/2 omenaa
musta- ja valkopippuria

suolaa

Liota sieniä runsaassa vedessä n. 2 tuntia. Kiehauta vesi ja kaada sienet kattilaan. Anna veden poreilla reilusti ja keitä sieniä 5 minuuttia (karvarouskuja 10 minuuttia). Huuhtele nopeasti kylmällä vedellä ja valuta "kuiviksi".

Vaahdota kerma kevyesti, lisää kermaviili, hienoksi silputut sipuli, omena sekä sienet ja mausta. Suolaa saa olla reilusti, tosin kohtuudella. Jos maltat odottaa, anna vetäytyä hetki.