30.8.09

Kaalilaatikko

Kaalilaatikkoa tulee tehtyä aika harvoin, vaikka toisaalta se on aika yksinkertainen ja helppo ruoka. Meillä siihen kyllä laitetaan aika paljon eri raaka-aineita, joten siihen liittyy aina pientä muistamista... Laatikon maku riippuu siitä, mitä jauhelihaa milloinkin laittaa sekaan. Nyt laitoin nauta-sikaa, mutta maukkainta omasta mielestäni tulee hirvestä tai peurasta.

Kaalilaatikko

250 g jauhelihaa
1 pieni kaalinkerä
1/2 dl puuroriisiä (keittämätöntä)
1 sipuli
1 porkkana
pala purjoa
1-2 dl lihalientä
(1 dl kermaa)
siirappia
musta- ja valkopippuria
(suolaa)

Pilko sipuli, porkkana, purjo ja kaali. Ruskista pannulla jauheliha, lisää sekaan sipuli, purjo ja porkkana. Mausta mustapippurilla ja liemikuutiolla ja kaada seos voideltuun uunivuokaan. Lisää vuokaan "raaka" riisi. Kaada päälle pannun huuhdeliemi. Kuullota/ruskista kaalia pienissä erissä, kevyesti kuumalla pannulla. Mausta kaali siirapilla (ottaa myös väriä kauniimmin) ja valkopippurilla. Lisää kaikki aineet ja pannun huuhdeliemet uunivuokaan. Sekoita vielä aineet tasaisesti sekaisin. Kaada päälle kerma ja anna hautua 175 asteessa n. 1-1 1/2 tuntia.