
Kaalilaatikko
250 g jauhelihaa
1 pieni kaalinkerä
1/2 dl puuroriisiä (keittämätöntä)
1 sipuli
1 porkkana
pala purjoa
1-2 dl lihalientä
(1 dl kermaa)
siirappia
musta- ja valkopippuria
(suolaa)
Pilko sipuli, porkkana, purjo ja kaali. Ruskista pannulla jauheliha, lisää sekaan sipuli, purjo ja porkkana. Mausta mustapippurilla ja liemikuutiolla ja kaada seos voideltuun uunivuokaan. Lisää vuokaan "raaka" riisi. Kaada päälle pannun huuhdeliemi. Kuullota/ruskista kaalia pienissä erissä, kevyesti kuumalla pannulla. Mausta kaali siirapilla (ottaa myös väriä kauniimmin) ja valkopippurilla. Lisää kaikki aineet ja pannun huuhdeliemet uunivuokaan. Sekoita vielä aineet tasaisesti sekaisin. Kaada päälle kerma ja anna hautua 175 asteessa n. 1-1 1/2 tuntia.