26.8.09

Kesäkurpitsalasagne

Jos on (yli)tarjontaa sienistä, niin on myös kesäkurpitsoista. Kaupasta tarttui mukaani tuoreita täysjyvälasagnelevyjä. Levyistä riitti aineita niin kanttarelli- kuin kesäkurpitsalasagneenkin.

Sienilasagneen teen yleensä tavallisen sienikastikkeen, jonka maustan joskus sulatejuustolla. Laitan vuokaan kerroksittain kastiketta ja lasagnelevyjä sekä päälle runsaasti juustoraastetta.

Kesäkurpitsalasagnen tein seuraavalla ohjeella:

Tomaattikastike:
1 rkl öljyä
1/2 keskikokoista kesäkurpitsaa
1 tlk tomaattimurskaa
1 valkosipulinkynsi
1/2 kana- tai kasvisliemikuutio
1 rkl balsamicoa
salviaa, basilikaa ja mustapippuria

Valkokastike
1 rkl voita
1.5 rkl vehnäjauhoja
1 dl ruokakermaa
2 dl maitoa
3 rkl sulatejuustoa
valkopippuria

lasagnelevyjä
juustoraastetta

Tee ensin tomaattikastike. Pilko kurpitsa kuutioiksi, kuullota pannulla valkosipulin kanssa ja lisää tomaattimurska. Mausta ja anna hautua. Tee valkokastike. Lado voideltuun vuokaan vuorotellen tomaatti- ja valkokastiketta sekä levyjä. Päällimmäiseksi valkokastiketta ja runsaasti juustoraastetta. Paista 200 asteessa n. 1/2 tuntia. Anna vetäytyä 1/2 tuntia ennen tarjoilua.