19.8.09

Kesäkurpitsa-salviakeitto

Äitini löysi tämän keiton ohjeen Kotiliedestä. Olemme tehneet sitä jo useamman kerran, ohjetta aina hieman muunnellen. Keitto sopii hyvin alkuruoaksi, mutta on täyttävä myös pääruokana.

Kesäkurpitsa-salviakeitto

800 g pieniä kesäkurpitsoita
2 valkosipulinkynttä
3 rkl voita
2 rkl oliiviöljyä
1 dl valkoviiniä
9 dl kasvislientä
2 kananmunankeltuaista TAI 1 rkl maizenaa
3 rkl hienonnettua salviaa
2 rkl lehtipersiljaa tai basilikaa
1 dl raastettua parmesaania
suolaa, mustapippuria

Lisäksi leipäkrutonkeja

Kuullota kurpitsakuutioita ja valkosipulinkynsiä voi-öljyseoksessa. Itse lisään myös salvian tässä vaiheessa kasariin. Kaada päälle viini ja kasvisliemi. Keitä hiljalleen 1/2 tuntia.
Alkuperäisessä ohjeessa kasvikset jätettiin kokonaisiksi, mutta me olemme äitini kanssa soseuttaneet keiton. "Meillä" kun ei pidetä kovin voimakkaasta valkosipulin mausta, poistin kynnet ennen soseuttamista. Suurusta joko keltuaisilla tai maizenasuurusteella. Lisää juustoraaste, loput yrtit ja mausteet. Keitä vielä muutama minuutti.
Tarjoile leipäkrutonkien kanssa.