26.9.09

Kauracookies

Työkaveri tarjosi perjantaina aivan ihania amerikkalaisia suklaapikkuleipiä. Niissä oli värikkäitä suklaakarkkeja, joten ne olivat myös todella hauskan näköisiä. Mietin, mutta en jaksanut lähteä hakemaan kaupasta karkkeja, mutta keksejä oli leivottava itsekin.
Kotonamme oli joskus amerikkalainen vaihto-oppilas, joka leipoi näitä periamerikkalaisia herkkuja. Hän ei mielestään onnistunut suomalaisilla aineksilla, joten hänen äitinsä lähetti keksejä joulupaketissa. Paketissa oli myös paikallisia Hershey´s suklaahippuja, jotka kuuluvat "aitoihin" kekseihin. Vaihto-oppilaamme oli jo aiemmin hehkuttanut heidän suklaansa olevan maailman parasta ja valmiit, suoraan pussista leivonnaisiin lisättävät hiput olivat siihen aikaan suomalaisittain jo sinänsä jotain aivan ihmeellistä. No, meidän makuumme ko. suklaa ei ollut kovin erikoista ja myös vaihto-oppilaamme mieli muuttui Fazeria maistellessaan...
Vaihto-oppilaamme cookies resepti on vieläkin tallella, mutta nyt tein "terveellisempiä!?" versioita, joissa on kaurahiutaleita:

Kauracookies
100 g voita
1 dl fariinisokeria
1/2 sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
vajaa 1/2 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
100 g suklaata
50 g cashewpähkinöitä

Murskaa ensin suklaa ja pähkinät. Vatkaa pehmeä voi ja sokerit kuohkeaksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet ja kääntele taikinan joukkoon. Nostele lusikalla "kökköjä" pellille ja paista 190 asteessa n. 12 minuuttia. Ohjeen mukaan taikinasta tulee 12-14 keksiä ja vaikka kuinka yritin tällä kertaa saada niihin kokoa, kahdelle pellille tuli kumpisellekin 9 kökköä eli yhteensä 18 kpl. Ne olivat paistuttuaan kuitenkin sopivan kokoisia.
Ja nyt kauppaan hakemaan karkkeja seuraavaa leivontaa varten...