20.9.09

Possun paahtokylki ja polenta

Polentan ja possun paahtokyljen ohje on Tinan keittiöstä. Ohjelma kuului aikoinaan suosikkeihini ja odotankin, jos se joskus tulisi televisioon uudelleen.

Possun paahtokylki

400 g possun kylkeä, lapaa tms.
oliiviöljyä
palsternakkaa
porkkanaa
selleriä
sipuli
valkosipulinkynsi
tuoretta chiliä
kuivattuja luumuja
omenamehua
hieman sitruunamehua
hunajaa
suolaa
valkopippuria

Kuivaa possunkylki talouspaperilla. Ripottele pintaan suolaa ja valkopippuria. Pilko kasvikset ja tee niistä peti voideltuun vuokaan. Asettele possunkylki päälle ja lisää hunaja ja mehut sekä halutessasi vielä suolaa ja pippuria. Paista 200 asteessa n. 1.5-2 tuntia. Jos lihan pinta tai kasvikset alkavat tummua, peitä foliolla.

Polenta

1 sipuli
rosmariinia
0.5 l kanalientä
n. 1 dl polentaryynejä
1/2 dl parmesan raastetta

Kuullota hienonnettu sipuli pannulla ja lisää rosmariini. Kaada pannulle liemi. Lisää polentaryynit kiehuvaan liemeen koko ajan sekoittaen . Keitä ohjeen mukaan (on olemassa pikapolentaa ja tavallista), kunnes tulee paksuhko puuro. Lisää lopuksi parmesanraaste, mutta älä enää keitä seosta.
Polentan voi syödä sellaisenaan, puurona tai jäähdyttää, leikata paloiksi ja paistaa pannulla tai gratinoida uunissa. Itse laitoin puuron heti voideltuun uunivuokaan, paistoin päälle kesäkurpitsakiekkoja ja raastoin kuorrutteeksi juustoa. Gratinoin polentaa uunissa 1/2 h yhtä aikaa possunkyljen kanssa.